fejléc
ceg1 szolg1 ing1 eler1 partner1

PROJEKT LEÍRÁSA

 
A „REVICZKY LIGET” lakópark a Hengersor és a Reviczky utcák által határolt területen található. A lakásszám meghatározásánál, valamint a rendelkezésre álló terület beépítési tervének kialakításánál nem tévesztettük szem elől, hogy az otthonokon túl azok környezete is meghatározza a lakók életminőségét, mindennapi hangulatát. Ennek megfelelően igyekeztünk a lehető legnagyobb zöld területet kialakítani. Ezen túl a területen belül az épületeket úgy helyeztük el, hogy az egyes épületek közti távolság minél tágasabb, szellősebb legyen. A 2 db magastetős épületben összesen 86 lakás épül földszint+4 emelet kialakítással.

 
Az épület fontosabb paraméterei:

  • az épületek egy illetve két lépcsőházzal fognak rendelkezni. A D épületben 37 lakás az E jelű épületben 49 lakás kap helyet. A lakások megközelítését 630 kg teherbírású liftek segítik.
  • a földszinten saját előkertekkel rendelkező lakások lesznek elhelyezve.
  • az 1-4 emeleten egy (D épület) illetve két lépcsőházból (E épület) 86 különböző méretű lakás van tervezve.
  • a belső udvar egy része a földszinti kertkapcsolattal rendelkező lakások magánterülete, a fennmaradó zöldterület a lakók részére kialakított pihenőkert lesz.
  • a gépkocsi parkolás az udvaron történik, a területet körbeölelő belső út mellett

Az épület megjelenésében igazodik a korábban megépült épületekhez.

ALKALMAZANDÓ ANYAGOK, SZERKEZETEK, ÉPÜLETGÉPÉSZETI ÉS VILLAMOSSÁGI ELVÁRÁSOK:

I. SZERKEZETÉPÍTÉS

Alapozás: Vasbeton pont és gerendarács alapozás

Homlokzati falak: Ytong Lambda system kiváló hőszigetelő képességű falazat, a vasbeton oszlopok, pillérek, homlokzaton méretezett hőszigeteléssel ellátva.

Lakáselválasztó falak: Silka mészhomok hanggátló tégla falazat 25 cm vastagsággal.

Válaszfalak: 10 cm vtg. vázkerámia falazóblokkos PTH, vagy Ytong falak.

Közbenső födém: Alul-felül sík monolit vasbeton lemezfödémek.

Zárófödém: Alul-felül sík monolit vasbeton lemezfödém ill. koporsófödém.

Tetőszerkezet: A zárófödém feletti padlástér faszerkezetű. Minden beépítésre kerülő faszerkezet I. oszt. minőségű faanyagból készül, gomba- rovarkár elleni és égésgátló vegyszerrel kezelt.

 

II. ÉPÍTÉSZET

Homlokzati vakolat: Hőszigetelő alapvakolat színező kéregvakolattal tervezői színválasztás szerint.

Belső vakolás: A falazott szerkezetek vakolatot kapnak, a mennyezetek vakolat nélküli, glettelt kivitelben készülnek.

Belső felületképzés: A falak és a mennyezetek 2 réteg glettelést kapnak. A falfelületek és mennyezetek mindenhol 2 réteg fehér diszperziós festést kapnak.

Melegpadló burkolatok: A szobákban, a nappali helyiségekben úsztatott aljzatra helyezett laminált burkolat, kopogóhang elleni védelemmel (habalátét lemez) helyezve, a választott burkolattal azonos színű lábazattal.

Hidegpadló burkolatok: A lakások konyha, fürdőszoba és WC helyiségei úsztatott padozatra ragasztott, hidegburkolattal készülnek, min. PEI III. kopás állóságú lapból, burkolatváltásoknál fém burkolatváltó profil elhelyezésével, a választott burkolat szerint. A belső lépcsők burkolata kerámia.

Erkélyek és Teraszburkolatok: Csúszásmentes fagyálló kerámialappal burkoltak.

Falburkolatok: A fürdőszobában 2,10 m magasságig, a WC helyiségben 1,20 m magasságig ragasztott csempeburkolat készül, a pozitív éleken műanyag élvédővel kiképezve, a választott lapburkolat szerint.

Vízszigetelések: Modifikált bitumenes lemezszigetelés. A használati víz ellen kent vízszigetelés készül a fürdőszobákban a kádak és zuhanytálcák alatt, illetve mellett 200 cm magasságban, sarkokon vízszigetelő sarokerősítő szalaggal.

Zárófödém hőszigetelése: zárófödém feletti hőszigetelés, min 15 cm vastagságban.

Födémek hangszigetelése: Lépéshanggátló szigetelés, 2+3 cm vastagságban.

Lakásbejárati ajtók: Hőszigetelő biztonsági ajtólap, acéltokkal, több ponton záródó biztonsági zárral, MABISZ minősítéssel.

Belső ajtók: Utólag szerelhető kivitelű laminált ajtók eloxált alumínium kilinccsel, normál zárral, a WC illetve fürdő helyiségnél WC zárral.

Homlokzati nyílászárók: Műanyag fehér, hőhídmentes nyílászárók, eloxált kilinccsel, rendszerhez tartozó vízvetővel. Hőszigetelési érték: Uwindow=1,3 W/m2K

Homlokzati redőnyök: Beépített redőnytokok a redőny beépítése nélkül.

Bádogozás: A bádogos szerkezetek (ereszek, lefolyók, falszegélyek, kéményszegélyek) festett alumínium lemezből készülnek (pl: Prefa).

Konyha: A konyhabútor a terven tájékoztató jelleggel szerepel, valamint az elektromos és gépészeti csatlakozások, burkolatok tervezésének alapjaként.

Konyhai gépek: A konyhagépek nem tárgyai a szerződésnek.

Bútor: A lakásokba beépített szekrény bútor nem készül

Tetőfedés: Creaton Rapido kerámia tetőcserép.

 
III. ÉPÜLETVILLAMOSSÁG

Energetikai ellátás: A lakások energiaellátása 2x10+ 1x16A. Az elosztótábla az ajtó felett, illetve falba süllyesztve.

Riasztórendszer előkészítés: Lakásonkénti riasztórendszer előkészítése, falba süllyesztett védőcsövezéssel. (bejárati ajtó nyitásérzékelőhöz és lakásonként 3 db mozgásérzékelőhöz).

Kaputelefon: Telekbejáratnál és épület bejáratnál kültéri egység, előszobákban beltéri egység telefonnal és kapunyitó funkcióval.

Telefon: Minden lakószobába telefon aljzat kerül. Kábelezés csak lakáson belül készül.

Antenna: Minden lakószobába antenna csatlakozás készül. Lakáson belül kábelezés készül.

Szerelvények: Dugaszoló aljzatok, csatlakozók és kapcsolók, több színben választható, variálható és sorolható keretekkel ellátott termékcsalád. Típus: Legrand Valena vagy típusában és minőségében hasonló.

Világítás: Lakáson belül lámpahelyeket készítünk, egy-egy függő foglalattal és 60W-os izzóval. Az erkélyeken műanyag burás védett lámpatesteket telepítünk.

Közösségi terek: Folyosók világítás kapcsolása nyomógombbal, időkapcsolóval. A gépkocsi kapu elektromos nyitású. Az udvar, és az épületek közösségi fogyasztói külön áramszolgáltatói mérést kapnak.

 
IV. ÉPÜLETGÉPÉSZET

Víz- és csatornaszerelés: A társasházi lakások 1-1 db hidegvíz és szennyvíz csatlakozással rendelkeznek, épületenként központi vízmérővel és vízszűrővel. Lakások saját hideg és melegvíz mellékmérővel rendelkeznek.

Vízvezeték hálózat: Az épületen belüli alap és felszálló vízvezeték anyaga horganyzott acélcső

Lefolyócső hálózat: A vasalt aljzat alá szerelt lefolyó hálózat anyaga PE vezeték. Épületen belül a szennyvíz csővezetékek PVC és KG PVC anyagúak.

Szaniter berendezések: A szaniter berendezési tárgyak fehér félporcelán berendezések, mosdó, kézmosó, falra szerelt WC csésze a terven jelöltek szerint. A fürdőkádak fehér színű acéllemez kádak. Zuhanytálcák fehér színű acéllemez, kabin nélkül.

Szerelvények: WC félporcelán (pl: Alföldi gyártmány) kétmennyiségű öblítéssel. Csaptelepek, kerámiabetétes egykaros, króm színben. Típusa: Kludi vagy típusában és minőségében hasonló. Az építész terv szerinti fürdőszobában a mosógép részére kialakításra kerül 1db kiállás hideg vizes és lefolyó csatlakozással. A konyhákban a mosogató berendezés részére hideg vizes csaptelep kiállás és lefolyó csatlakozási lehetőség készül, mosogatótálca és csaptelep nélkül.

Gázszerelés: Az épületben gázvezeték csak a kazánházig kerül kiépítésre, a lakások központi fűtésűek, a tűzhelyek, sütőberendezések villamos energiával működnek.

Füstgázelvezetés: Központi fűtés kazánházai a tetőszinten találhatóak. A méretezett kémények a tető fölé vannak vezetve.

Fűtésszerelés: A lakások részére a hideg illetve használati melegvíz-mérővel azonos mérő szekrényben egyedi hőmennyiségmérők lesznek beépítve, elzáró szakaszoló és beszabályozó szelepekkel együtt. A lakásokban a padlóban illetve oldalfalban vezetett, védőcsővel ellátott műanyag csöves rendszer kerül kialakításra. A hő leadók a fürdőszobákban törülköző szárítós radiátorok a szobákban DUNAFERR típusú , vagy azzal azonos értékű lapradiátorok. A radiátorokra termosztátos radiátor szelep kerül elhelyezésre.

Hűtés: A lakások nappali helyiségében a légkondicionálásához az előkészítés megtörténik. Kiépül az elektromos csatlakozó és a kondenzvíz elvezető, valamint a beltéri és kültéri egység közötti vezeték.

Szellőzés szerelés: a belső terű helyiségeknél (WC, fürdőszoba) késleltetett kapcsolású fali ventilátor biztosítja közös légcsatornán keresztül a tetőn át a szellőzést. A konyhákban csatlakozási lehetőség készül szagelszívó berendezés részére.

 
A Beruházó fenntartja magának a jogot, hogy a megvalósítás során a jelen Műszaki Leírásban szereplő beépített, felhasznált anyagok, termékek helyett más, azonos minőségű anyagokat, termékeket építsen be, használjon fel.