fejléc
ceg1 szolg1 ing1 eler1 partner1

 logo.jpg

jog

penz

szab

Adatkezelési tájékoztató

I.    Az Ingatlanáruház adatvédelmi nyilatkozata

Az Ingatlanáruház, – mint a www.ingatlanaruhaz.com , a www.ingatlanaruhaz.gportal.hu (G-Portál.hu rendszerében létrehozott), a www.ingatlanaruhaz.multiapro.com  és a www.tarsashaz.multiapro.com (Multiapro.com rendszerében létrehozott) portálok üzemeltetője – ezúton tájékoztatja a regisztrált felhasználókat, a személyes adatok kezeléséről és ezek védelme érdekében megtett intézkedéseiről, valamint az érintettek jogairól, ezek érvényesítésének lehetőségeiről.

A látogató a honlapon történő regisztráció elküldésével önként, egyértelműen és félreérthetetlenül, megfelelő tájékoztatáson alapuló kifejezett hozzájárulását adja, ahhoz, hogy a megadott adatait, az Ingatlanáruház, jelen tájékoztatóban meghatározott céllal kezelje. 

2. A kezelt adatok

1)       Az Ingatlanáruház által létrehozott oldalak látogatásával egyidejűleg rögzítésre kerül

a)       a látogatás kezdő időpontja,

b)       a látogató számítógépének IP-címe,

c)       valamint a böngésző és az operációs rendszer típusa – amennyiben a látogató számítógépe megadja.

E két utóbbi adat felvétele kizárólag statisztikai célokat szolgál, nem kerül összekapcsolásra a többi rögzített adattal.

Az oldalak cookie-kat és/vagy egy úgynevezett session ID-t, használnak, amelyek nem tartalmaznak személyes adatot, és az oldalak elhagyásakor automatikusan törlődnek.

2)       Regisztráció esetén csupán egy felhasználónevet és egy működő e-mail címet kell megadni.

3)       A felhasználó a regisztrációt követően önkéntesen megadhatja további személyes adatait is:

a)       nevét, becenevét,

b)       nemét,

c)       weboldalának címét,

d)       avatarját.

Ezek az adatok nem kerülnek összekapcsolásra a számítógép adataival.

4)       Az egyes portálokon hírlevél rendelhető meg, ehhez csupán a megrendelő e-mail címének megadása szükséges.

5)       A fent felsorolt személyes adatok kizárólag olyan adatok, amelyek az adatkezelés céljához elengedhetetlenek. A jelen hozzájárulás alapján kezelt adatokat az  Ingatlanáruház a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig jogosult kezelni.

3. Az adatkezelés célja

1)      A 2. 1) pontban megjelölt adatok felvételének biztonsági céljai vannak, továbbá látogatottsági statisztikák készítése szolgál.

2)      A 2. 2) pontban megjelölt adatokat a rendszer a felhasználó jogosultságainak azonosításához használja.

3)      A többi személyes adatot a felhasználó azért adhatja meg, hogy a fórum hozzászólásainak olvasói minél többet tudjanak meg róla.

4)      A 2. 4) pontban megjelölt adat kezelésének célja hírlevél küldése: ingatlan-piaci hírek, piackutatás, ingatlan-piaci elemzések, statisztikák készítése)

5)      az Ingatlanáruház szolgáltatásainak nyújtása, elektronikus úton, vagy telefonon:

a)       közvetlen tájékoztatás adása,

b)      az Ingatlanáruház szolgáltatásainak közvetlen ajánlása,

c)      keresésnek megfelelő ajánlatok küldése,

d)     elemzések készítése a hatékony kockázatkezelés érdekében,

e)      a felhasználó számára legkedvezőbb egyedi ajánlatok kidolgozása

f)       marketing célú tájékoztatás nyújtása,

Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja.


4. Az adatkezelés időtartama

           1.      A 2. 1) pontban megjelölt adatok 4 hétig tárolódnak, ezt követően helyreállíthatatlanul törlődnek.

           2.      A regisztrációs adatok kezelése a regisztráció napján kezdődik, és a regisztráció törlésig maradnak a rendszerben.

  1. A 2. 3) pontban megjelölt adatok kezelése addig tart, amíg azokat a felhasználó személyes adatlapján nem törli.
  2. A hírlevelet megrendelők e-mail címének kezelése a hírlevélről való leiratkozásig történik.

 

5. Az adatokhoz hozzáférők köre

1.    A 2. 1) pontban megjelölt adatokhoz a G-Portál rendszergazdái férhetnek hozzá.

2.    Amennyiben a felhasználó a személyes adatlapján nem jelöli be a publikus e-mail opciót, akkor ahhoz, csak a rendszer férhet hozzá, az is csak automatikusan (pl. elfelejtett jelszó kiküldése, körlevél a regisztrált felhasználóknak).

3.    Amennyiben a felhasználó megadja a nevét, becenevét, nemét, weboldalának címét, avatarját, úgy a portál gazdája, és a portál többi felhasználója és látogatója hozzáférhet ezekhez az adatokhoz, amikor az illető nevére kattint például egy fórum hozzászólás mellett.

4.    A hírlevél-megrendeléskor megadott e-mail címhez a rendszergazda és a portáltulajdonos fér hozzá.

Személyes adatokat a megjelölteken kívül harmadik személyeknek nem adunk át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra, amelyekre csak rendkívüli esetekben kerülhet sor. Az adatkezelő az egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgáljuk, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja, kötelezettsége.

 

6. Adatbiztonsági intézkedések

A regisztrációs adatok a BIX (Bp., XIII. ker. Victor Hugo u. 18-22.) egyik szervertermében telepített, 24 órás őrzéssel védett, saját, dedikált szervereink winchesterein tárolódnak. Belső hozzáférés gyakorlatilag lehetetlen, a külső támadások ellen pedig magas szinten felkészített Linux-alapú tűzfal védi az adatokat.

 

7. A felhasználók jogai

A 2. 1) pontban megjelölt adatok automatikusan rögzülnek, a többi, személyes adat megadásáról maguk a felhasználók döntenek. Az adatkezelés jogalapja az érintettek önkéntes hozzájárulása.

A regisztrált felhasználó jogosult tájékoztatást kérni személyes adatai kezeléséről.

Minden felhasználó maga helyesbítheti személyes adatait. Erre bejelentkezés után a Személyes adatlapon van lehetőség.

Az Ingatlanáruház az elektronikus hírleveleket, a webmester@gportal.hu email címről küldi ki. Felhasználóink a hírlevelek alján található leiratkozás linkre kattintva jogosultak megtiltani további hírlevelek küldését.

Egyéb online szolgáltatások esetén a regisztrált felhasználóknak az ingatlanaruhaz@gmail.com email címre küldött üzenettel tudják lemondani az adott szolgáltatást.

Felhívjuk felhaszálóink figyelmét arra, hogy ha le akarja mondani valamely online szolgáltatást, úgy az összes, általa megadott email cím vonatkozásában szükséges a leiratkozást megtennie.

A felhasználóknak joguk van kérni adataik törlését is. A regisztrációs adatok törlését a webmester@gportal.hu címen kell kezdeményezni. A törlés pillanatában helyreállíthatatlanul megsemmisül a felhasználóhoz kötődő minden adat.
A személyes adatlapon megadott további adatok törlése a személyes adatlap módosításával úgy lehetséges, hogy a felhasználó az adatokat az egyes adatbeviteli mezőkből kitörli. 

8. Jogérvényesítési lehetőségek

Az a felhasználó, aki úgy érzi, hogy az üzemeltetők megsértették személyes adatai védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról 2011. évi CXII szóló törvény tartalmazza